Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΔΕΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

10. 1975: Μετά τη νίκη του ΠΑΟ επί του Ηρακλή (ημιτελικός Κυπέλλου), δύο παίκτες του «Γηραιού», οι Ζ. Χαλιαμπάλιας και Τ. Νικολούδης, καταγγέλλουν ότι ο παράγοντας του «τριφυλλιού», Α. Μαντζαβελάκης, τους ζήτησε μέσω συμπαίκτη τους να έχουν μειωμένη απόδοση.
9. 1980: Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ Φ. Πέλλιος καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος του Ηρακλή, Κ. Περτσινίδης, τον πλησίασε με σκοπό να τον δωροδοκήσει, για να έχει μειωμένη απόδοση στον ημιτελικό Κυπέλλου. Ο «Γηραιός» τιμωρήθηκε με υποβιβασμό στη Β Εθνική.
8. 1982: Πριν το ματς Κυπέλλου Ηρακλής-ΠΑΟ, ο ποδοσφαιριστής του «Γηραιού», Γ. Ορφανίδης, καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος της Καστοριάς, Γ. Χαλκίδης, αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει με 2 εκ. δραχμές, για να έχει μειωμένη απόδοση στο παιχνίδι με τους «πράσινους».
7. 1986: Ο Γ. Χρυσοβιτσιάνος, γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, δωροδόκησε τρεις παίκτες του Πανσερρραϊκού, τους Γ. Αντωνιάδη, Γ. Σφακιανάκη και Μ. Γαλατίδη. Αντί για υποβιβασμό, στην «Ένωση» αφαιρέθηκαν 4 βαθμοί από το νέο πρωτάθλημα.
6. 1987: Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Α. Λουκόπουλος, κατηγορεί τη διοίκηση της ΑΕΚ ότι πλησίασε τον ποδοσφαιριστή Λ. Βόσδου, για να τον δωροδοκήσει. Ο παίκτης, όμως, αρνείται και οι αρχές αθωώνουν τον ίδιο και την «Ένωση», ενώ τιμωρούν τον Α. Λουκόπουλο.
5. 1988: Μετά από μια έρευνα ενός χρόνου της ΕΡΤ, αποδείχθηκε ότι ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Μιχάλης Σταματελάτος, είχε «στήσει» τους δύο αγώνες μπαράζ παραμονής της ομάδας του, με Μακεδονικό (1982-83, 3-2) και ΠΑΣ Γιάννινα (1983-84, 2-0 στην παράταση).
4. 1989: Στις 10 Φεβρουαρίου η ΑΕΚ κατήγγειλε ότι οι Γιώργος και Σταύρος Κοσκωτάς, μαζί με τον τότε προπονητή του Ολυμπιακού, Γ. Γούναρη, επιχείρησαν να δωροδοκήσουν τον τερματοφύλακα της «Ένωσης», Θ. Παπαδόπουλο και τον αμυντικό Β. Βασιλάκο.
3. 2002: Η ατάκα του Θ. Μητρόπουλου, σε συνομιλία του με τον τότε πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά, Γ. Σπάθα: «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν κι όλοι οι άλλοι να πάνε να...», στοιχειώνει μέχρι σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο.
2. 2010: Ο τερματοφύλακας των Τρικάλων, Χ. Πούρης, κατήγγειλε ότι τον προσέγγισε γνωστός του από τη Λιβαδειά, προσφέροντάς του 30.000 ευρώ για να έχει μειωμένη απόδοση στο ματς με τον Λεβαδειακό. Κατηγορούμενος είναι ο πρόεδρος των Βοιωτών, Γ. Κοµπότης.
1. 2011: Όλα ξεκίνησαν από τις αποκαλύψεις του Σ. Βοργιά για το ματς Ολυμπιακός-Μακάμπι. Η συνέχεια δόθηκε από τον Α. Κούγια, ο οποίος δημοσίευσε το περιεχόμενο κασετών, που εμπλέκουν σε σκάνδαλο μεγάλους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ίδωμεν!

Πηγή: http://www.balleto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου