ΙΣΤΟΡΙΚΟ

       Η Ένωση Δροσερού Μουριάς ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2000 ύστερα από συγχώνευση του Ατρόμητου Δροσερού και της Δόξας Μουριάς, ομάδες δύο γειτονικών χωριών του νομού Τρικάλων, του Δροσερού και της Μουριάς αντίστοιχα.
       Το πρώτο έτος της ίδρυσης της (2000-2001), η Ένωση Δροσερού Μουριάς αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β' ερασιτεχνικής κατηγορίας του νομού Τρικάλων. Στη συνέχεια και για τα τρία επόμενα χρόνια (2001-2004) συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α' ερασιτεχνικής κατηγορίας. Από το 2005 ως το 2009 αγωνίζονταν στη Β' κατηγορία, ενώ φέτος αγωνίζεται ξανά στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας.
       Οι πρώτοι πρόεδροι της ομάδας ήταν οι Ιωάννης Αλεξανδρής και Χρήστος Σιμορέλης, οι οποίοι ήταν και πρόεδροι στους αθλητικούς ομίλους Δροσερού και Μουριάς αντίστοιχα, πριν την Ένωση. Το 2006, την προεδρία της ομάδας ανέλαβε ο Νικόλαος Κανίστρας, ο οποίος παραμένει πρόεδρος μέχρι σήμερα.
       Ο πρώτος προπονητής της Ένωσης το 2000 ήταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Τρικάλων Παναγιώτης Γκένας και το 2005 την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Μπούρας, που παραμένει μέχρι σήμερα στον πάγκο και είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B'.
       Έδρα της Ένωσης Δροσερού Μουριάς από την αρχή της ίδρυσης της είναι το γήπεδο Μουριάς, το οποίο κατασκευάστηκε το 1997.
       Έμβλημα της ομάδας είναι οι δύο αλληλένδετοι κρίκοι που συμβολίζουν τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωριών που αποτελούν την Ένωση και το χρώμα των εμφανίσεων είναι το κόκκινο - λευκό, αν και στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν κι άλλα χρώματα όπως βυσσινή και μπλε.