Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ...

Πως θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας έλεγε ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος II ήταν ποδοσφαιριστής στα νιάτα του; Φυσικά και θα γελάγατε, αλλά είναι αλήθεια. Εκτός μάλιστα από τον τέως πρώτο τη τάξει της Καθολικής εκκλησίας, με το δημοφιλέστερο
άθλημα στον πλανήτη είχαν ασχοληθεί, και με πολύ μεγάλη επιτυχία μάλιστα, μεγάλα ονόματα που ούτε καν μπορείτε να διανοηθείτε. Ποιοι ήταν αυτοί; Απλά συνεχίστε να διαβάζετε... 


Alain Prost (Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Formula 1) 
Πολύ πριν ο Αρσέν Βενγκέρ πάρει το προσωνύμιο «Ο Καθηγητής», το είχε καπαρώσει ο Αλαίν Προστ, για το τρόπο που οδηγούσε το μονοθέσιό του. Πριν ασχοληθεί όμως με τα... τετράτροχα, ο Προστ ήταν ποδοσφαιριστής. Στην ηλικία των 14 είχε ήδη ασχοληθεί με την πάλη, το ρόλερ σκέιτινγκ και την μπάλα, παρά το γεγονός ότι ήταν μικροκαμωμένος. Στα 15 του και ενώ έπαιζε στα «μικρά» της Σεντ Ετιέν, τον έβαλε ο πατέρας του να δοκιμάσει να οδηγήσει καρτ, το οποίο έμελε να χαράξει και την μετέπειτα πορεία του. Τέσσερα Παγκόσμια πρωταθλήματα, 51 νίκες σε Grand Prix και μερικές επικές μάχες με τον Άιρτον Σένα απέδειξαν ότι διάλεξε τον σωστό δρόμο. 

Σίμεν Άγκντεσταϊν (Σκακιστής)
Ο Νορβηγός γκραν μάστερ είχε καταφέρει το απίστευτο επίτευγμα να εκπροσωπεί τη χώρα του τόσο στο σκάκι, όσο και στο ποδόσφαιρο ταυτόχρονα, έχοντας μάλιστα κατακτήσει στα 15 του, τον πρώτο του εθνικό τίτλο στο επιτραπέζιο άθλημα. Ο Άγκντεσταϊν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λιν, φτάνοντας μάλιστα μέχρι την εθνική Νορβηγίας, πριν υποστεί έναν σοβαρό τραυματισμό στους χιαστούς και αναγκαστεί να διακόψει πρόωρα την ποδοσφαιρική του καριέρα, σε ηλικία μόλις 20 χρονών κι ενώ είχε ήδη τον τίτλο του γκραν μάστερ στο σκάκι από τα 18. 

Λουτσιάνο Παβαρότι (Τενόρος της όπερας)
Ο επί μία ζωή οπαδός της Γιουβέντους, έπαιζε ως νεαρός ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μόντενα και μάλιστα έκανε δοκιμαστικά για να προβιβαστεί στην πρώτη ομάδα, αλλά απέτυχε. Κατόπιν τούτου η μητέρα του τον προέτρεψε να επιστρέψει στις σπουδές του, αλλά ο ίδιος προτίμησε να ακολουθήσει την καρδιά του και να γίνει τελικά ένας θρύλος της όπερας. 

Σον Κόνερι (Ηθοποιός) 
Κι όμως δεν πρόκειται για λάθος. Ο Σον Κόνερι, πολύ πριν γίνει ο διασημος “Τζέιμς Μποντ” είχε την ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Σκωτσέζος ηθοποιός απέρριψε την πρόταση των 25 λιρών την εβδομάδα από τους «κόκκινους διαβόλους» για να αφοσιωθεί στην καριέρα του. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσο καλό θα ήταν το δίδυμο με τον Τζορτζ Μπεστ, αλλά στον γυναικείο πληθυσμό της Αγγλίας θα έκανε σίγουρα πάταγο. 

Νίκι Μπυρν (Ποπ Τραγουδιστής)
Ο μελωδικός τραγουδιστής των Westlife ήταν παίκτης της Λιντς, πριν ασχοληθεί με το πεντάγραμμο. Ήταν μάλιστα μέλος της ομάδας νέων των «παγωνιών» που κατέκτησε το FA Cup το 1997 στη συγκεκριμένη κατηγορία, πριν αφεθεί ελεύθερος από την αγγλική ομάδα επειδή ήταν πολύ κοντός για τερματοφύλακας. Ο Νίκολας Μπέρναρντ Τζέιμς Άνταμ Μπυρν, όπως είναι το πλήρες όνομά του, περιπλανήθηκε σε αρκετές ομάδες της Ιρλανδίας, πριν τον ανακαλύψει ο Λούις Γουόλς και τον μετατρέψει σε ποπ είδωλο. 

Στιβ Βογκ (Παίκτης Κρίκετ) 
Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας κρίκετ της Αυστραλίας ήταν τόσο καλός αθλητής στα ...νιάτα του που έπαιζε και ποδόσφαιρο ταυτόχρονα με το κρίκετ. Μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, Μαρκ, αποβλήθηκε στον πρώτο του αγώνα κρίκετ ως «πάπια», χωρίς να καταφέρει δηλαδή να σκοράρει ούτε έναν πόντο. Αυτό θα αποτελούσε και την στροφή του στο ποδόσφαιρο μια και καλή, όπου έπαιζε στην ομάδα του Δυτικού Σίδνεϊ, αν δεν ήταν ο παππούς του, ο οποίος τον έπεισε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο κρίκετ και εξελιχθεί ένας ήρωας στο άθλημα για τη χώρα του. 

Αλμπέρ Καμί (Φιλόσοφος) 
Ξεχάστε τον Ερίκ Καντονά, ο Καμί ήταν ένας αυθεντικός Γάλλος φιλόσοφος. Όντας νεαρός ακόμα, ο Καμί φορούσε τη φανέλα της Ρασίνγκ Ουνιβερσιτέρ από την Αλγερία, παίζοντας στη θέση του τερματοφύλακα, έχοντας μάλιστα γίνει γνωστός για τις γενναίες εξόδους του και το πάθος που επεδείκνυε. Κάθε ελπίδα όμως για καριέρα του Γαλλοαλγερινού φιλοσόφου διακόπηκε απότομα, όταν έπαθε φυματίωση, με αποτέλεσμα να σταματήσει να αγωνίζεται και να ...καταλήξει να κερδίσει το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Δηλώνοντας μάλιστα την αγάπη του για το άθλημα είχε πει: «Όλα όσα ξέρω για την ηθική και τις υποχρεώσεις το χρωστάω στο ποδόσφαρο». 

Χούλιο Ιγκλέσιας (Τραγουδιστής)
Ο αγαπημένος γιος της Μαδρίτης ήταν ποδοσφαιριστής στις ακαδημίες της Ρεάλ, έχοντας μάλιστα τεράστιες προοπτικές να διαπρέψει στον χώρο, πριν ένα φοβερό αυτοκινητικό ατύχημα τον τραυματίσει σοβαρά και του κόψει κάθε ελπίδα να συνεχίσει να παίζει μπάλα επαγγελματικά. Ενώ ανάρρωνε στο νοσοκομείο, μια νοσοκόμα του έδωσε μια κιθάρα για να τον βοηθήσει να ανακτήσει τις δυνάμεις του στα χέρια και τα δάχτυλά του και ο Ισπανός έφτασε να πουλήσει πάνω από 300.000.000 δίσκους. 

Ροντ Στιούαρτ (Τραγουδιστής)
Ο Ροντ Στιούαρτ κάλπαζε προς μια μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο, έχοντας υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μπρέντφορντ. Για να βγάλει όμως τα προς το ζειν καθάριζε τις μπότες των συμπαικτών του, ενώ αργότερα έσκαβε τάφους. Τελικά αποφάσισε να παρατήσει την μπάλα επειδή όπως υποστήριξε το τραγούδι ήταν πιο εύκολο, ενώ μπορούσε να μεθάει συνέχεια. 

Κάρολος Γιόζεφ Βοζτίλα (Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Δεύτερος)
Πριν πάρει τον δρόμο του Κυρίου, ο νεαρός Κάρολος ήταν τερματοφύλακας στην ομάδα της πόλης του, την Βαντόβιτσε. Ο μετέπειτα Ποντίφικας ήταν γνωστός για το καλογυμνασμένο σώμα του και θεωρείτο ένα από τα ταλέντα του πανεπιστημίου της Κρακοβίας. Ενώ βρισκόταν στο Βατικανό μάλιστα, διατηρούσε τον ενθουσιασμό του για το ποδόσφαιρο και ειδικότερα για τους τερματοφύλακες. Το 2001 έδωσε στον Σέι Γκίβεν μία παπική ευχή, όταν ο Ιρλανδός πορτιέρο παντρεύτηκε.



Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου