Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΔΕΚΑ ΞΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

10. Ajax - Ολλανδία: Το 1900 στο Άμστερνταμ οι Stempel, Carel Reeser, Johan Dade, αποφάσισαν να ιδρύσουν μια ποδοσφαιρική ομάδα και της έδωσαν το όνομα του Αίαντα, ομηρικού ήρωα και γιου του βασιλιά της Σαλαμίνας, Τελάμωνα.
9. Olympique de Marseille - Γαλλία: Δύο από τις πιο σπουδαίες ομάδες της Γαλλίας πήραν το όνομα τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην όμορφη Μασσαλία το 1899 ιδρύθηκε η Olympique de Marseille που γνώρισε στιγμές μεγάλης δόξας το χρόνια που ακολούθησαν.
8. Olympique Lyonnais - Γαλλία: «Ολυμπιακή» και η Λιόν. Η κορυφαία γαλλική ομάδα της νέας χιλιετίας, ιδρύθηκε το 1950 από τον Dr. Albert Trillat και άλλους που προέρχονταν από τη Racing Club de Lyon και το πλήρες όνομα της είναι Olympique Lyonnais.
7. S.S. Cosmos - Σαν Μαρίνο: Ο σύλλογος S.S. Cosmos ιδρύθηκε το 1979 και έμπνευση αποτελούσε η γνωστή ομώνυμη ομάδα της Νέας Υόρκης. Ωστόσο η λέξη είναι καθαρά ελληνική.
6. Urania Geneve Sport - Ελβετία: Στη Γενεύη το 1896 ιδρύθηκε ο σύλλογος Urania από τη Μούσα της Αστρονομίας σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Το 1922 συγχωνεύτηκε με την Geneve με αποτέλεσμα να ιδρυθεί ο νέος σύλλογος Urania Geneve Sport.
5. Heracles Almelo - Ολλανδία: Ο πιο διάσημος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας δάνεισε το όνομα του στην ομάδα του Almelo. Το 1903 ιδρύθηκε η τοπική ομάδα με το όνομα Heracles από τον ημίθεο γιο του Δία.
4. Hercules - Ισπανία: Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μετά το σπουδαίο διπλό μέσα στο Καμπ Νου επί της Μπαρτσελόνα. Ο «Ηρακλής» της Ισπανίας ιδρύθηκε το 1922 στο Αλικάντε.
3. Sparta Rotterdam - Ολλανδία: Η Ολλανδία φαίνεται πως έχει μεγάλη αδυναμία στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Στο Ρότερνταμ, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ιδρύθηκε το 1888 η Sparta από την ελληνική πόλη της Λακωνίας.
2. Sparta Praha - Τσεχία: Η πιο σπουδαία ομάδα της Τσεχίας, που είναι γνωστή στη χώρα μας από τις ευρωπαϊκές μάχες με ελληνικές ομάδες, έχει δανειστεί το όνομα της από την αρχαία Σπάρτη. Ιδρύθηκε το 1893 από τους αδελφούς Vaclav, Bohumil και Rudolf Rudl.
1. Hellas Verona - Ιταλία: Έχει το πιο ελληνικό όνομα. Iδρύθηκε το 1903, πολύ νωρίτερα από τη συμπολίτισσα Chievo. Ο σύλλογος ιδρύθηκε από μαθητές γυμνασίου μετά από αίτημα καθηγητή τους που ήταν λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Πηγή: http://www.balleto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου